ŽAMPIONY SE ZELENINOU A OPEČENOU PETRŽELKOU



Suroviny pro 2 osoby:
5 žampionů /střední velikosti/
2 mrkve
1/3 celerové bulvy
1 větší bílá paprika
1 větší cibule
svazek petrželové nati
3 stroužky česneku
2 lžičky kurkumy nebo kari koření

pepř
sůl

olej

---------------------------------------------------

1. Mrkev, celer, papriku i cibuli nakrájíme na tenké proužky a vložíme na rozpálenou pánev s cca 2 lžícemi oleje. Přidáme kurkumu a za stálého míchání zprudka opečeme tak, aby zelenina úplně nezměkla a zůstala křehká.

2. Žampiony nakrájíme na větší kousky a zvlášť na pánvi opečeme na trošce oleje dozlata, podobně jako zeleninu.

3. Svazek petržele rozkrájíme nadrobno a společně s rozmačkaným česnekem opečeme do křupava, také zvlášť na pánvi. Dáme ale pozor, aby se česnek nepřipálil a nezhořknul.

4. Nakonec vše smícháme dohromady, osolíme a opepříme. Ihned podáváme. Můžeme jíst samotné, s rýží, s těstovinami ...

 



Komentáře