VEPŘOVÁ PANENKA NA HOŘČICI SE ZELENÝM CHŘESTEM A PAŽITKOU



Suroviny pro 2 osoby:

400 g vepřové panenky
400 g zeleného chřestu
2 malé červené cibule
1 lžička francouzské hořčice
hrubě mletý pepř
sůl
3 lžíce oleje
3 lžíce sladké smetany
hrst nakrájené čerstvé pažitky
příloha: brambory

-----------------------------------------------------------

Zelený chřest není nutno celý loupat, stačí oloupat asi jen 1/3 od konce, případně zaschlé (tuhé) konce odkrojit. Pro lepší zachování zdraví prospěšných látek vaříme v páře cca 10 až 15 minut do poloměkka.

Vepřovou panenku opláchneme a nakrájíme na špalíky, cca 4 cm silné. Osolíme, opepříme a zlehka potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na měsíčky. ! Maso společně s cibulí opečeme na pánvi zprudka a krátce. Maso nebude vysušené a zůstane šťavnaté. Na závěr podlejeme sladkou smetanou.

Jako přílohu můžeme zvolit buď vařené nebo pečené brambory. Chřest na talíři osolíme a opepříme. Celý pokrm vylepšíme čerstvou pažitkou.

-----------------------------------------------------------

Komentáře