Suroviny pro 4 osoby:
400 g červené čočky
1 červená cibule
4 lžíce oleje
sůl
pepř
4 menší rajčata
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce vinného octa
čerstvé bylinky: libeček, oregano, saturejka, pažitka
----------------------------------------------------------------------------
1. Červenou čočku uvaříme dle návodu na obalu. Vaří se cca jen 10 min. Její výhodou je, že údajně nezpůsobuje problém s nadýmáním jako čočka velkozrnná :).
2. Cibuli rozkrájíme na tenké proužky a krátce orestujeme na oleji.
3. Uvařenou čočku smícháme s orestovanou cibulkou, přidáme jemně nasekané bylinky, hořčici, pepř, sůl, rozkrájená rajčata a dochutíme vinným octem.
----------------------------------------------------------------------------
Můžete jíst jen tak bez přílohy nebo s pečivem.
Komentáře
Okomentovat