placka:
pohanková mouka (pokud nemáte možnost pohanku umlít, můžete zakoupit např. pohankovou mouku Šmajstrla, ale ne celozrnnou! Obsahuje příliš mnoho slupek a placky by se trhaly)
sůl
voda
máslo
náplň:
rajčata
česnek
sůl
čerstvá petrželka
čerstvá petrželka
čerstvá bazalka
..................................................................................
..................................................................................
Z
pohankové mouky a vody vytvoříme těsto husté asi jako na
palačinky. Osolíme a necháme odpočinout cca 30 min. Placky opečeme z obou stran do křupava na 1 lžičce másla, podobně jako palačinky. Opekáme pomalu, na nepřilnavém povrchu, aby se placky netrhaly.
Na hotové placky rozložíme rozkrájená rajčata, přidáme jemně nasekaný česnek, čerstvé bylinky a dle chuti přisolíme. Podáváme stočené nebo přeložené.
Typ: výborně dochutíte plísňovým sýrem!
..................................................................................
Typ: výborně dochutíte plísňovým sýrem!
..................................................................................
Komentáře
Okomentovat