Suroviny pro 2 osoby:
500 g bílého čerstvého chřestu
máslo
sůl
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvé nakrájené pažitky
příloha:
brambory
kmín
libeček
sůl
...............................................................
Chřest opláchneme, oloupeme téměř až ke špičce, odkrojíme 3-5 mm konce a uvaříme v páře. Vaříme cca 10-20 minut, aby byl chřes měkký ale ne úplně rozvařený. Chřest můžete vařit také přímo ve slané vodě, ale tepelná úprava v páře je šetrnější.
Uvařený chřest osolíme, polejeme rozpuštěným máslem a posypeme čerstvou pažitkou s pepřem. Ideální přílohou jsou vařené brambory, které při vaření vylepšíme přidáním trošky kmínu a libečku.
Slupky a odkrojené konce můžeme využít k uvaření chřestové polévky!
...............................................................
Komentáře
Okomentovat