BÍLÝ CHŘEST S MÁSLEM A PAŽITKOU






























Suroviny pro 2 osoby:

500 g bílého čerstvého chřestu
máslo
sůl
čerstvě mletý pepř
hrst čerstvé nakrájené pažitky

příloha:
brambory
kmín
libeček
sůl

...............................................................

Chřest opláchneme, oloupeme téměř až ke špičce, odkrojíme 3-5 mm konce a uvaříme v páře. Vaříme cca 10-20 minut, aby byl chřes měkký ale ne úplně rozvařený. Chřest můžete vařit také přímo ve slané vodě, ale tepelná úprava v páře je šetrnější.

Uvařený chřest osolíme, polejeme rozpuštěným máslem a posypeme čerstvou pažitkou s pepřem. Ideální přílohou jsou vařené brambory, které při vaření vylepšíme přidáním trošky kmínu a libečku.

Slupky a odkrojené konce můžeme využít k uvaření chřestové polévky!

...............................................................


Komentáře