


Suroviny pro 2 osoby:
1 lilek
2 rajčata střední velikosti
150-200 g mozzarelly
2 stroužky česneku
3 lžíce olivové oleje
2 lžíce nasekaného čerstvého nebo 2 lžičky sušeného tymiánu
sůl
2 lžíce sladké smetany
.............................................................
1 lilek
2 rajčata střední velikosti
150-200 g mozzarelly
2 stroužky česneku
3 lžíce olivové oleje
2 lžíce nasekaného čerstvého nebo 2 lžičky sušeného tymiánu
sůl
2 lžíce sladké smetany
.............................................................
1. Lilek podélně rozkrojíme na dvě stejné části. Na vypouklé straně provedeme řezy, vzdálené od sebe asi 1 cm, hluboké tak, aby se lilek nerozpadl, viz foto.
2. V misce smícháme nakrájená rajčata, nakrájenou mozzarellu, olej, lisovaný česnek a nasekaný tymián. Osolíme a lehce promícháme, aby došlo k propojení chutí.
3. Touto směsí pak naplníme zářezy v obou půlkách lilku, už přímo na vymaštěném plechu. Mozzarella při pečení stéká dolů, takže je lepší ji dát co nejvýše! Šťávou, která v misce zůstane, ještě naplněné lilky polejeme.
4. Pečeme cca 40 min při 160-180 stupních, průběžně podléváme trochou vody. Ke konci pečení lilek pokapeme smetanou. Vhodnou přílohou jsou brambory i pečivo.
.............................................................
2. V misce smícháme nakrájená rajčata, nakrájenou mozzarellu, olej, lisovaný česnek a nasekaný tymián. Osolíme a lehce promícháme, aby došlo k propojení chutí.
3. Touto směsí pak naplníme zářezy v obou půlkách lilku, už přímo na vymaštěném plechu. Mozzarella při pečení stéká dolů, takže je lepší ji dát co nejvýše! Šťávou, která v misce zůstane, ještě naplněné lilky polejeme.
4. Pečeme cca 40 min při 160-180 stupních, průběžně podléváme trochou vody. Ke konci pečení lilek pokapeme smetanou. Vhodnou přílohou jsou brambory i pečivo.
.............................................................
Komentáře
Okomentovat