PIKANTNÍ MRKEV S ČERVENOU CIBULÍ A ROZMARÝNEM







Suroviny pro 2 osoby:
4 středně velké mrkve
cca 1 až 2 lžíce másla nebo rostlinného oleje
čerstvě mletý pepř /nahrubo/
sůl
1 větší červená cibule
1 lžička citrónové šťávy + 1 lžíce vody
1/2 stroužku česneku
2 lžičky sójové omáčky /jen přírodně fermentované/
2 snítky čerstvého rozmarýnu /nebo 1 lžička sušeného/

Příloha: rýže
.............................................................................

Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, cca 5 mm silné. Vložíme na pánev s olejem, přidáme pepř, sůl a pomalu opečeme do poloměkka. Následně přidáme cibuli nakrájenou na proužky, sušený rozmarýn /pokud není čerstvý/ a  sójovou omáčku. Jakmile cibule zesklovatí, máme téměř hotovo. Odstavíme z plotny a dochutíme citrónovou štávou s 1 lžicí vody, špetkou lisovaného česneku a promícháme. Pokud máme rozmarýn čerstvý, použijeme ho jemně nasekaný až na závěr.






Komentáře