OPEČENÉ PLÁTKY ČERVENÉ ŘEPY A CELERU S PEPŘEM A ČERSTVÝM ROZMARÝNEM


Suroviny pro 2 osoby:
2 červené řepy
1 bulva celeru
4 brambory
1 malá červená cibule
pepř
citrón
sůl
máslo nebo rostlinný olej
čerstvý rozmarýn

omáčka:
100 ml zakysané smetany
čerstvá pažitka
sůl

..................................................................

Syrovou červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (2 až 5 mm). Osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťávou. To samé provedeme i s celerem. Každou zeleninu zvlášť pak opečeme na másle do poloměkka. Podáváme s vařenými brambory, nasekaným čerstvým rozmarýnem a na proužky nakrájenou červenou cibulkou. Můžeme vylepšit zakysanou smetanou s čerstvou pažitkou.


Komentáře