ČERVENÁ ŘEPA, PEČENÉ BRAMBORY S ČERSTVOU MAJORÁNKOU A PAŽITKOVÁ OMÁČKA


Suroviny pro 2 osoby:
2 středně velké červené řepy
olivový olej extra virgin
sůl
pepř 
citrón
kmín
4 brambory
hrst čerstvé majoránky

omáčka:
100 ml zakysané smetany
1 lžička hořčice  
pepř
sůl
hrst čerstvé pažitky

................................................................

1. Červenou řepu vaříme vcelku ve vodě cca 45 min do měkka.

2. Mezitím si připravíme brambory. Syrové, oloupané brambory rozkrájíme a rozložíme na plech. Pokapeme olejem, osolíme a posypeme kmínem. Pečeme při 200 stupních cca 30 min. V průběhu pečení obracíme.

3. Pažitkovou omáčku zhotovíme jednoduše ze zakysané smetany a hrsti nakrájené pažitky. Přidáme 1 lžičku hořčice, sůl, pepř a zamícháme. 

4. Těsně před podáváním teplou uvařenou řepu rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Upečené brambory posypeme jemně nasekanou majoránkou.

..................................................................



Komentáře