ZIMNÍ ZELENINA A PEČENÁ STEHÝNKA NA ROZMARÝNU A ŠALVĚJI





Suroviny:
zelenina:
máslo
cibule
cukr
sůl
celer (bulva)
mrkev
čerstvé zelí
tymián
česnek
citrónová šťáva (na dochucení)
čerstvá pažitka

maso:
kuřecí stehýnka
šalvěj
rozmarýn
máslo
sůl
..................................................................................

Cibuli nakrájíme na měsíčky, ostatní zeleninu na drobné kousky. Na másle nejdříve krátce orestujeme cibuli, přidáme trochu cukru a necháme jemně zkaramelizovat. Postupně přidáváme a restujeme zeleninu, lisovaný česnek, tymián, sůl a nakonec citrónovou šťávu. Vše by mělo zůstat poloměkké.
Stehýnka potřeme máslem, osolíme a posypeme bylinkami. Pečeme klasickým způsobem cca 1 hod při 180 stupních, v průběhu pečení obracíme a podléváme vodou.

Podáváme s čerstvou pažitkou.

..................................................................................

Komentáře