ŠPALDOVÁ PLACKA, PLNĚNÁ KRŮTÍM MASEM S ČERSTVOU PAPRIKOU, ČERVENOU CIBULÍ A ČERSTVOU DOBROMYSLÍ





..................................................................................

Suroviny:
placka:
sůl
špaldova (pšeničná) mouka
trochu sádla
voda

náplň:
krůtí prsa
červená cibule
sušené chilli (dle chuti)
čerstvá paprika (nejlépe červená kápie)
rostlinný olej
čerstvá nebo sušené oregano (dobromysl) 

omáčka:
zakysaná smatana
česnek
sůl 
čerstvá pažitka

..................................................................................

1. Z uhněteného těsta vyválíme velmi tenké placky, které krátce opečeme do zlatova.

2. Omyté maso, papriku i cibuli nakrájíme na tenké proužky. Vše vložíme do misky, osolíme, přidáme oregano, chilli a promícháme.

3. Restujeme na trošce oleje. Pokud máme oregano čerstvé, přidáme ho až na konec.

4. Podáváme zabalené v placce se smetanovou omáčkou s pažitkou.

......................................................................................

 

 

 

Komentáře