PEČENÉ BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S VINNÝM ZELÍM A ČERSTVOU PAŽITKOU


Suroviny:

šišky:
vařené brambory
hrubá mouka
sůl
muškátový oříšek
olej na opečení
 

zelí:
čerstvé zelí
cibule
olej
bílé víno
sůl
cukr
kmín
pepř
čerstvá pažitka
.........................................................................................

Příprava šišek:
Vychladlé vařené brambory nastruháme, přidáme mouku, osolíme, ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a zpracujeme těsto, z kterého vyválíme šišky. Mouky dáváme spíš méně. Jen takové množství, aby nám šišky držely pohromadě. Pečeme v troubě na 200 stupňů do zlatova. V průběhu pečení otáčíme.

Příprava zelí:
Na pánvičce orestujeme cibuli s kmínem, osolíme a přidáme jemně nakrájené zelí. 
Ochutíme pepřem, vínem a dle chuti dosladíme. Povaříme do poloměkka.

Podáváme s čerstvou pažitkou.

.........................................................................................

Komentáře