Suroviny:
olivový olej nejlépe extra virgin
mladé čerstvé listy celeru
česnek
sýr typu parmazán
sůl
Příloha:
sůl
Příloha:
špagety, bílé pečivo
Pestem můžete výborně doplnit opečené brambory, grilované maso, rybu či zeleninu.
Celerové pesto má výraznou chuť.
Pestem můžete výborně doplnit opečené brambory, grilované maso, rybu či zeleninu.
Celerové pesto má výraznou chuť.
.............................................................................
Rozkrájené čerstvé celerové listy a lisovaný česnek smícháme s olejem a rozmixujeme.
Osolíme, přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme.
Správně by se bylinky
neměly mixovat ale utlouct v keramickém hmoždíři.
Název pesto je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.
Název pesto je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit.
................................................................................
Komentáře
Okomentovat