Suroviny pro 2 osoby:
1 makrela
sůl
2 lžíce másla
1 lžička kmínu
1 česnek
hrst čerstvého jemně nakrájeného libečeku
příloha:
opečená bageta, salát z čerstvé zeleniny
příloha:
opečená bageta, salát z čerstvé zeleniny
........................................................
Postup: Vykuchanou, umytou a osušenou makrelu
potřeme zvenku i zevnitř rozpuštěným máslem
se solí a lisovaným česnekem. Povrch ryby posypeme kmínem.
Pečeme do zlatova cca na 200 stupňů. Během pečení potíráme
máslem a vodou. Na téměř hotovou rybu rozložíme hrst
sekaného libečku a dopečeme cca 5 minut.
Postup: Vykuchanou, umytou a osušenou makrelu
potřeme zvenku i zevnitř rozpuštěným máslem
se solí a lisovaným česnekem. Povrch ryby posypeme kmínem.
Pečeme do zlatova cca na 200 stupňů. Během pečení potíráme
máslem a vodou. Na téměř hotovou rybu rozložíme hrst
sekaného libečku a dopečeme cca 5 minut.
........................................................
Komentáře
Okomentovat